Részecskeszűrő a Renault dízelekben is

2003.03.03. 17:15

 
   
   

A PSA után a másik francia márka is bemutatja saját ultratiszta dízelmotorjait. A kormot teljesen kiszűrő szerkezetet, amelyet az Eberspaecher nevű kipufogórendszer-gyártóval közösen fejlesztettek ki, a Vel Satis modell dízelmotoros változataiban alkalmazzák majd 2004-től. Az eszköz a lerakódott korom kiégetését alacsonyabb hőfokon végzi, mint az eddigi részecskeszűrők, ami a szűrő felületére felvitt platina-katalizátornak köszönhető. Ennek köszönhetően az eszközt állítólag ritkábban kell majd cserélni, mint a konkurencia modelljeiben alkalmazott szűrőket. Később a Laguna II és az Espace IV típusokba is beépítésre kerül majd az eszköz, a kisebb modellekben való alkalmazásról azonban nem tudunk biztosat. A későbbiekben azonban számíthatunk a részecskeszűrők szélesebb körű elterjedésére, mivel a legtöbb mai dízelmotor csak így lesz képes teljesíteni az EU-ban 2005-től életbe lépő környezetvédelmi szabályokat.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.