Ford Focus RS: a legjobb örömautó

2003.03.04. 11:57

 
   
   

A brit Top Gear magazin az idén legerősebb Focusnak ítélte a "Best Driver's Car" - azaz szabad fordításban A Legjobb Élményautó - címet. A lap indoklása szerint az autó által nyújtott vezetési élmény közúton és versenypályán egyaránt olyan meggyőző volt, hogy a 2002-ben tesztelt többi modell ebből a szempontból a nyomába sem ért. Ráadásul mindezt annak ellenére jelentették ki, hogy a Focus RS az első kerékre jutó 215 lóerőnyi teljesítmény miatt még a speciális differenciálmű ellenére is irányíthatósági problémákkal küszködik. Mellesleg úgy tűnik, hogy a brit vásárlók már a Top Gear pozitív kritikája előtt is hittek a típus erényeiben: az első évre szánt 2000 példányt már most eladták, így aki mostanság akar RS-t vásárolni, az kénytelen hosszas várakozási idővel számolni.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.