Európába jön a Chrysler Viper?

2003.03.06. 15:27

 
   
   

Jim Schroer, a DaimlerChrysler amerikai marketing igazgatója ma bejelentette, hogy a Viper importálásával kezdenék meg a Dodge márka európai bevezetését. Azt is elmondta, hogy a Chrysler év végén dönti el, hogy érdemes-e a Dodge-ot az óceán innenső oldalán is forgalmazni.
"Nagyon sok energiát fektettünk abba, hogy Európában nem Chryslerként, hanem Dodge márkanév alatt forgalmazzuk a Vipert. Gondolkodunk a tavaly bemutatott M80-as pickup megépítésén is, amiről úgy gondoljuk, érdemes lenne áthozni Európába. Mindenesetre, ha áthozzuk a Dodge-ot, akkor azt csakis hosszútávú stratégia alapján tesszük. Nem gondolunk arra, hogy áthozunk párat, aztán ha fogy, hozunk még. Inkább felépítjük szép lassan a márkát, és két-három év múlva már kaphatóak is lesznek a Dodge-ok Európában."
A Chrysler az elmúlt években sikeresen növelte nem túl magas részesedését az európai piacon, a PT Cruiser és az új Grand Cherokee segítségével. A dízelmotorok bevezetése szintén jó hatással volt az itteni eladásokra. A Chrysler modellpalettáján még az idén megjelenik a kétüléses Crossfire sportautó, melyet Amerikában és Európában egyaránt fognak forgalmazni.