Saab-gyártás Amerikában?

2003.03.10. 13:04

 
   
   

A GM vezérigazgatója a svéd leányvállalat túlélési lehetőségeiről beszélt. Rick Wagoner elmondta, hogy a Saab jelentős összegeket veszít az európai gyártáson, ami elsősorban a gyengélkedő dollár-árfolyamnak köszönhető. A Saab jelenleg több autót ad el az Egyesült Államokban, mint bármely más piacon, így az amerikai gyártás ötlete kézenfekvő volt. Wagoner szerint az a megoldás is szóba jöhet, hogy a Saab Európában és Amerikában egymástól jelentősen különböző modelleket készítene és forgalmazna. Arról, hogy hol készülnének az amerikai Saabok, egyelőre Wagoner sem tudott biztosat mondani, bár ez inkább a bőség zavarát jelzi, hiszen a GM-főnök szerint számos igen jó lehetőségük van. A terv egyetlen szépséghibája, hogy a Saab svédországi gyára már így is meglehetősen alacsony kapacitással dolgozik, és az amerikai gyártás csak tovább rontaná a helyzetet, mivel a tavaly elkészített kb. 125.000 autóból csaknem 38.000 az Egyesült Államokban talált gazdára.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.