Búcsú a Fiat Pandától

2003.03.12. 12:25

 
   
   

A legrégebbi Fiat gyártósorai hamarosan végleg leállnak. A Panda jelenleg a legrégebben bemutatott autó, amelyet még mindíg gyártanak Európában: a típust 1980-ban a Genfi Autókiállításon mutatták be a közönségnek. A típusból az azóta elmúlt évek alatt több mint ötmillió készült, és Olaszországban még napjainkban is kelendő. A szögletes apróság felett alaposan eljárt az idő: a gyártás leállítása nem csak a váltótípus, a Gingo megjelenése miatt vált szükségessé, a kisautó sajnos képtelen lesz teljesíteni az EU területén 2004 januárjában érvénybe lépő törésteszt-normákat. A Fiat a típus búcsúztatására kibocsát egy utolsó szériát, amely külsejében a lehető legjobban emlékeztet majd az első, 1980-as évjáratú Pandákhoz: egyebek közt ugyanazt a homokszínű fényezést alkalmazzák majd rajta, mint az első sorozatokon.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.