Hibás biztonsági övek a Chryslernél?

2003.03.17. 15:32

 
   
   

Egy fogyasztóvédő csoport 16 millió Chrysler, Dodge, Plymouth és Jeep márkájú autó visszahívását követeli. A Public Citizen állítása szerint az 1994 óta gyártott összes Chrysler modellben ugyanaz a biztonságiöv-csat található, amelynek kioldógombja egy baleset során könnyen megnyomódhat, s az így kioldódott öv egyáltalán nem nyújt védelmet az utasoknak. A csoport szerint a rosszul tervezett csat eddig bizonyíthatóan 14 halálesetet és 19 súlyos sérülést okozott. A Chrysler szóvivője szerint a Public Citizen állításai hamisak, a Gen 3 jelzésű öv kipróbált, igen biztonságos alkatrész. Az ügynek nyilván lesz folytatása, akár per, akár egy NHTSA vizsgálat formájában.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.