Audi A3: a folytatás

2003.03.19. 15:21

 
   
   

Az új A3-ast egyelőre csak háromajtósként láthattuk, és ha hihetünk a pletykáknak, a korábbi ötajtós nem is kap közvetlen utódot. A gyártótól kiszivárgott információk arra utalnak, hogy az ötajtóst egy kombiszerű modell váltja majd fel, amely összességében mintegy 25 cm-rel lesz hosszabb a háromajtósnál.

 
   
   

Az autót mégsem családi modellnek szánják, ez az A3-as tágas járművet igénylő egyedülállóknak készül. Úgy tudjuk, az autó ezért is kapja a Sportsback nevet az Audi kombikat hagyományosan jelölő Avant jelzés helyett. A háromajtóssal műszakilag azonos modell állítólag új orr-részt is kap, amely a Nuvolari és a Pikes Peak tanulmányautók stílusát követi majd. A bemutató 2004-re várható.

 
   
   

További egy évet kell várniuk azoknak, akik az egykori Steppenwolf tanulmány terepjárós erényeire vágynak: ekkor érkezik ugyanis a következő A3 változat, amelyet egyelőre A3 Crossover néven emlegetnek. Az emelt hasmagasságú és összkerék-hajtású modellel az Audi a BMW X3-ast szeretné megizzasztani, elsősorban Észak-Amerikában, ezért az autó csak magasabb felszereltségi szintekkel, hathengeres benzines és öthengeres dízelmotorokkal lesz elérhető az alapmodellekhez képest viszonylag magas áron.

Képek: AMS