Rugalmas üzemanyagrendszer a VW-től

2003.03.27. 15:26

 
   
   

Benzinnel, alkohollal, vagy ezek keverékével egyaránt működik a VW új modellje. A Gol Total Flex nevű autó egyetlen hátránya, hogy kizárólag Brazíliában forgalmazzák, ahol az etil-alkohol régóta elterjedt motorhajtóanyag. A Gol 1,6 literes motorja az üzemanyagtól függően 97 vagy 99 lóerős. Több autógyártó, így a Ford, a GM és a Fiat is dolgozik hasonló vegyes üzemanyagú modelleken, amelyek igen fontosak lehetnek a brazil piacon való sikeres szerepléshez, de a VW modellje az első típus, amely sorozatgyártásba is került. Az etanol használata hajtóanyagként egész Közép- és Dél-Amerikában igen elterjedt gyakorlat, mivel a benzinnel ellentétben ezt a gazdaságok maguk is képesek előállítani különféle növények erjesztésével, így nem okoz gondot, ha nincsen benzinkút elérhető közelségben.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.