Japánban bemutatták az új Toyota Corollát

2000.08.29. 20:03

 
   

A Toyota vadonatúj típust mutatott be Japánban Corolla néven, melyet nemes egyszerűséggel az "új évezred járműve" címmel ruháztak fel. A következő generációs Corolla elődjéhez képest igen kompakt benyomást kelt, és az ígéretek szerint jóval takarékosabb, kényelmesebb, tisztább, és fürgébb is lesz annál.
Az összes típusváltozatba új, változó geometriájú szelepvezérléssel ellátott motorok kerülnek, melyek e pillanatban kategóriájuk legtisztábbjai közé tartoznak. A kisebb modelleket 1,3 és 1,5 literes erőforrásokkal szerelik fel, míg a legerősebb változatot egy sportos 1,8-as tartja majd lendületben. Az eddig napvilágra került adatok nagyon bíztatóak, az ezerötös változat 110 lóereje, és 143 Nm-es nyomatéka ellenére 6 literes átlagfogyasztással kecsegtet Az újdonságok közt említésre méltó az elektromos kormányszervó, és az intelligens 4 fokozatú automata változat is. Ami a karosszériaváltozatokat illeti, egyelőre szedán és kombi változat készül.
A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az újdonság pillanatnyilag csak a távolkeleten elérhető, és még az sem biztos, hogy ebben a formájában valaha is meglátogatja Európát. A Toyota ugyanis gyakran variál a nevekkel, így lehet, hogy itt nálunk egy másik autó kapja majd a Corolla nevet. Egy másik alternatíva, hogy hozzánk csak évek múlva érkezik az újdonság. Mindenesetre kevéssé valószínű, hogy miután épp most újították fel az európai Corollát, alig egy év után le is váltanák azt.