Újabb sztájk várható a VW Pueblai gyárában

2000.08.30. 21:45

A Volkswagen mexikói üzemének vezetősége a korábbi sztrájk ellenére képtelen volt megegyezni a szakszervezetekkel az idei béremelés mértékéről. A dolgozók időközben kétszer is csökkentették követeléseiket, előbb 20 majd 17%-ra, ám a vezetés nem tágít 12%-os ajánlatától, ami a minimum 9%-os idei inflációt is figyelembe véve nem túl nagyvonalú. A szakszervezetek bíznak ugyan a további tárgyalások sikerében, ám amennyiben nem sikerül dűlőre vinni a bérkérdést, arra az esetre újabb sztrájkokat helyeznek kilátásba. Ez a VW vezetésének sem állhat érdekében, hisz saját bevallásuk szerint is mintegy 7 millió dollárt veszítenek az munkabeszüntetések minden napján. Jelenleg egyedül Pueblában készítik az Új, és a régi Bogarat az egész világon, és a többi modellel együtt tavaly 410.000 autót gyártottak az üzemben, így a feszült hangulat, és a sztrájk lehetősége igen kényelmetlen a Volkswagen számára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.