Brazil Nagydíj: mégis Fisichella a befutó?

2003.04.10. 10:26

 
   
   

Sok vihart kavart a hétvégi Brazil Nagydíj viharos lezárása: Webber és Alonso balesete nyomán a versenybíróság piros zászlóval leintette a futamot, majd a leintés pillanatában vezető Fisichella helyett a finn Kimi Raikkönent hirdették ki győztesnek, mivel a szabályok szerint piros zászlós leintés esetén a leintést megelőző második kör végi állás számít végeredménynek.
Lehetséges azonban, hogy végül mégis Fisichella vitrinjében köt ki a győzelmi serleg, mivel az FIA-hoz olyan információkat juttattak el, amelyek szerint a brazil időmérők tévedtek, amikor a finnt hozták ki győztesnek, mivel a leintés pillanatában a Webber autójának romjait kikerülő Fisichella már megkezdte 56. versenykörét. Amennyiben az információ igaz, akkor nem az 53., hanem az 54. kör végi állás határozza meg a futam végeredményét, és ekkor már az olasz Giancarlo Fisichella vezette a mezőnyt.
A versenybírók és az FIA illetékesei péntek reggel ülnek össze Párizsban az információk ellenőrzése és a futam végeredményének megállapítása érdekében. A találkozóra meghívták az érintett versenyzőket is.