Lotus Elise 135R: versenyzésre termett

2003.05.06. 15:44

 
   
   

A Lotus bemutatta az Elise új változatát. A 135R típust elsősorban azok számára készítették, akik gyakran járnak versenypályák nyílt napjaira vagy klubversenyekre, és a vezetési élményt a kényelem elé helyezik. Ahogy az már a típusjelzésből sejthető, az autóban a Rover 1,8 literes K-sorozatú motorjának 135 lóerős, Lotus által tuningolt változata dolgozik, amely a gyáriak szerint annak ellenére, hogy nem olyan erős mint a 111s-ben dolgozó változó szelepvezérlésű kivitel, a készítők szerint mégis a legsportosabb karakterű az Elise-be szerelhető motorok közül. A megfelelő menetteljesítmények elérése érdekében az autó a szokásosnál rövidebb áttétélezésű váltót kapott. A legfontosabb változtatásokat azonban nem a motortér környékén érdemes keresni: amitől az Elise 135R érezhetően más mint a testvérei, az az újrahangolt futómű.

 
   
   

A nagyobb csillapítású lengéscsillapítók, a merevebb rugók és az alacsony oldalfalú Yokohama AO48 típusú sportgumik teszik az új változat úttartását még biztosabbá, a benne való utazást pedig még rázósabb élménnyé. A típust május elsején mutatta be a Lotus, így hamarosan minden Lotus kereskedésben megrendelhető lesz, bár aki ilyen autót akar, az nem habozhat sokáig, mivel a hírek szerint korlátozott példányszámban készül majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.