Kevesebb mint egy év az új Corvette-ig

2003.05.06. 16:44

 
   
   

Valószínűleg a 2004-es Detroit Motor Show-n fogják bemutatni a hatodik generációs, azaz C6-os Chevrolet Corvette-et. A C6-os valamivel rövidebb lesz elődjénél, de a tengelytávja körülbelül 3 centivel lesz hosszabb a C5-ösnél.
A C6 a Cadillac XLR nagy szilárdságú vázát kapja alapnak, a karosszéria panelek az előző modellen már alkalmazott SMC műanyagból készülnek. Az összhatás nem változott sokat, kicsit hangsúlyosabbak az élek, kevésbé döntött a szélvédő és tompább az orr-rész, ezáltal kecsesebb lett az egész autó.
Búcsúzik a rejtett lámpa: negyven év után térnek vissza a motorháztetőbe simuló, és emiatt csöndesebb és az alaktényezőt kevésbé elrontó fedetlen fényszórók.
A hírek szerint az ismerős 5,7-es V8-as kerül a motortérbe, de az eddigi 405 lóerő helyett 410, vagy 425 lóerős kivitelben. Készül a Z06-os motorja is, ami a C6 megjelenése után egy évvel kerül majd forgalomba.
Az új Corvette megkapja az XLR-ből a Magnasteer aktív kormányzási és a StabiliTrak menetbiztonsági rendszert.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.