Felvásárolták a TWR maradékát

2003.05.07. 16:02

 
   
   

A Menard Engineering Ltd. vette meg Tom Walkinshaw egykori birodalmát. A 1975-ben alakult TWR eredetileg versenyautók építésére specializálódott, de később szériamodellek fejlesztésében is közreműködött. A vállalkozás

az utóbbi néhány évben jelentős növekedésnek indult, és számos autógyárral működött együtt. A cég referenciái közé tartozik a Volvo C70-es sorozat, vagy a szintén itt fejlesztett Jaguar XJ220-as, de részt vettek az Aston Martin DB7-es és Vanquish modellek kialakításában is.

A versenyautó-fejlesztő részleg is igen sikeres volt. Itt készültek a Jaguar hosszútávú versenyautói az 1990-es évek elejéig, majd az 1994-es és 1995-ös F1 világbajnokságon győztes Benetton versenyautók és Brit Túraautó Bajnokságban győztes Volvo S40 versenyautók is. Emellett a TWR fejlesztette ki az Oldsmobile számára az Indianapolis 500-on többször is diadalmaskodó IRL versenymotorokat.

A cég egyetlen komoly ballépése az Arrows versenyistálló megvétele és üzemeltetése volt, amely végül - saját magával együtt - csődbe rántotta az egész vállalatot. A TWR létesítményeit és alkalmazottait teljes egészében átveszi a Menard, és a tervek szerint folytatják a munkát: a cégnek jelenleg is 62 ügyfele van, amelyek közül 42 az autóiparban ténykedik.