Drasztikusan csökkent a VW nyeresége

2003.05.07. 16:47

 
   
   

Az új modellek bevezetése 67,8 %-kal csökkentette a cég nettó nyereségét a tavalyi eredményhez képest, azaz a 2002 első negyedévében jelentkező 627 millió euró helyett az idén ugyanabban az időszakban mindössze 202 millió euróval gazdagodott a Volkswagen. A cég közleménye szerint azonban csak átmeneti visszaesésről van szó, amely nagyrészt a tavaly megkezdett termékoffenzíva következménye. Ezt mutatja, hogy a cég forgalma a 2002 első negyedévében jelentkező 21,3 milliárd euróról 20,7 milliárdra csökkent, azaz ebben az esetben a visszaesés kevesebb mint 3 %, amit leginkább a kedvezőtlenül alakuló euró-dollár árfolyamnak és a legnagyobb piacokon tapasztalható lassú, de folyamatos keresletcsökkenésnek tulajdonítanak. A VW közleményében azonban azt is olvashatjuk, hogy az év második felére a tendencia megfordulását várják elsősorban az új modellek - a Touran, az új Transporter, a Touareg és az Audi A3-as - értékesítésének megindulására alapozva.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.