Négykerekes Daihatsu Copen

2003.05.09. 14:07

 
   
   

A Daihatsu úgy döntött, hogy ellenfelet állít a Smart Roadsternek és a Ford Streetka-nak. Eddig csak elsőkerék-hajtással és 660 köbcentis 64 lóerős turbómotorral volt kapható a Copen, Japán legkisebb kupé-kabriója, de a gyár most kicsit felpaprikázza a kisautót.
Valószínűleg az YRV négykerekes hajtáslánca kerül a Copen alá, a motortérbe pedig egy kétszer akkora, 1,3 literes, igaz sima szívómotor kerül. A teljesítménye várhatóan 86 lóerő körüli lesz, a vevők választhatnak a négysebességes automata és az ötsebességes kéziváltó között. Az automatánál természetesen kézi kapcsolási lehetőséget is biztosít, a kormányra helyezett gombok segítségével.
Az elektronikusan nyíló-záródó fémtető ellenére az autó tömege nem több mint 900 kg, így a nem különösebben erős motor ellenére is 8,5 másodperc alatt gyorsul százra. A biztonság kérdését sem hanyagolják el, vezető és utasoldali légzsák, ABS és ESP is kerül az autóba, a csúcsmodellhez pedig alapáron jár a légkondi és az elektromos ablakok. Az autó várhatóan 2004 elején jelenik majd meg Japánban.

forrás: AutoExpress