Készül a legnagyobb Lexus

2003.05.13. 16:31

 
   
    A Century képezi a fejlesztések alapját...

A legdrágább luxusmodellekkel versenyez majd a Toyota legújabb típusa. A Lexus néven forgalmazott új modellel a Rolls-Royce és a Maybach modelleknek szeretne konkurenciát teremteni a Toyota, de persze elsősorban a Távol-Keletet és Japánt célozzák majd, ahol a Lexus név jobban cseng, mint Európában vagy Amerikában. A típus állítólag az Európában szinte alig ismert Toyota Century modellen alapul, amely Japánban a császári család és a miniszterek szállítójárműve. A Century egyetlen fontos hátránya, hogy hosszú évtizedek óta alig változtattak a formáján, így egy nagyon szűk réteget kivéve szinte senki nem érdeklődik iránta: évente kb. 200 példányt adnak el belőle. Műszakilag viszont igen fejlett a típus, az orrában ötliteres V12-es motort találunk, amely a japán korlátozásoknak megfelelően mindössze 280 lóerős, de nyilván csak hangolás kérdése hogy akár 350 lóerő fölé emeljék a teljesítményét. A kifogástalan kényelemről fejlett légrugós felfüggesztés gondoskodik, amely állítólag könnyedén felveszi a versenyt bármely nagy luxusautó-gyártó megoldásával, és az alkalmazott automataváltó is a legjobbak közül való a kategóriában. Állítólag a Toyota mérnökei mindezt felhasználják a csúcs-Lexus megalkotásakor, de a külsejét jóval feltűnőbbre és modernebbre szabják, hogy felkelthessék vele a kevésbé konzervatív milliárdosok érdeklődését is, a belső teret pedig a legmagasabb minőségű anyagok mellett a legmodernebb elektronikus kütyük uralják. Amiben viszont eddig sem ismert kompromisszumot a Toyota: állítólag arra törekszenek, hogy ez legyen a világ legcsendesebb utasterű autója...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.