Forgalomba kerül a Mitsubishi Grandis

2003.05.14. 17:03

 
   
   

A héten kezdik meg Japánban a Mitsubishi új egyterűjénak forgalmazását. Ennek örömére nyilvánosságra hozták a Space Wagont felváltó típus néhány adatát. A típus egyelőre egyféle, 2,4 literes 165 lóerős benzinmotorral kerül forgalomba, japán módi szerint kézzel is kapcsolható négysebességes automataváltóval és két- vagy négykerék-hajtással. Az összkrék-hajtású változat különlegessége, hogy a két- és négykerék-hajtású üzemmód mellett választható egy LOCK nevű állapot is, amikor a központi differenciálmű rövidre zárásával tovább javul az autó terepjáró képessége. A Grandis a kategóriában már megszokott módon három üléssorban hét személyt szállíthat, az ülései pedig meglehetősen szabadon variálhatók. A japán változatok mindegyikéhez alapáron jár hat légzsák és szagelnyelő utastéri légszűrő, amely képes elnyelni a cigarettafüstöt és a külső levegő által hordozott szennyező anyagok egy részét. Az autó különleges megoldásai közé tartoznak a nagyrészt LED-ekből álló világítótestek és a legújabb divatot követő visszapillantó tükörbe épített indexek is. Arról egyelőre nem tudunk biztosat, hogy a Grandis európai bemutatójára mikor kerülhet sor, de az biztos, hogy nálunk a 3,8 millió forintnak megfelelő japán indulóárnál jóval drágábban mérik majd a típust.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.