Folytatódik a Fiat mélyrepülése

2003.05.15. 12:36

 
   
   

Továbbra is masszívan veszteséges az olasz autógyártó és anyacége egyaránt, bár már mutatkoznak kedvező jelek. A Fiat csoport nettó vesztesége 2003 első negyedévében tovább nőtt, a tavalyi 663 millióról 699 millió euróra. Ugyanakkor az autós üzletág valamivel jobban teljesített: a tavalyi 429 millió helyett az idei év első három hónapjában 334 millió euró üzemi veszteséget termelt, bár az előirányzott 277 millióhoz képest ez még mindíg nem az igazi. A vártnál rosszabb szereplést az okozta, hogy a Fiat típusok iránti kereslet összességében 2,7 %-kal csökkent, és bár néhány fontos piacon, így Olaszországban és Lengyelországban javultak az eladások, de más területeken, így egyebek közt Brazíliában és néhány nyugat-európai országban nagy mértékű keresletcsökkenést volt kénytelen elszenvedni a cég. Ennek ellenére a Fiatnál még mindig optimisták, a vezetés bízik benne, hogy az év végére jóval alacsonyabb lesz a veszteségük, mint tavaly. Tény, hogy a legújabb típusok, így a Gingo, az Idea és a később bemutatkozó átdolgozott Punto sokat segíthet a helyzeten, de ezek a modellek csak az év második felében kerülnek piacra, így valóban csak az év végén lehet hatásuk a pénzügyi eredményekre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.