Készül a Volvo C70 utódja

2003.05.16. 12:31

 
   
   

A legfrissebb pletykák szerint a Pininfarinával közösen tervezik az új kétajtós Volvót, amely a Mercedes SLK-hoz hasonlóan összehajtható keménytetőt kap majd. A típus fejlesztése viszonylag korai stádiumban van, így egyelőre viszonylag kevés információ áll a rendelkezésünkre róla, de az biztos, hogy az S60-as padlólemezére épül majd és a formaterv kidolgozását a Volvo kaliforniai tervezőstúdiójában végzik. A Pininfarina elsősorban a tetőszerkezet és kialakításában és a gyártás előkészítésében segédkezik, azt azonban még nem tudni, hogy az autó Olaszországban, a Pininfarina gyárában készül-e, vagy az azóta csődbe jutott TWR-el közösen felépített svédországi Volvo üzemben, ahol az első szériás C70 is készült. Egyelőre a bemutató pontos időpontját sem ismerjük, csak annyi szivárgott ki a gyártótól, hogy valamikor a következő két év során rukkolnak elő az új típussal.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.