Új Toyota egyterű Japánban

2003.05.19. 12:50

 
   
   

Megújult a Raum nevű kompakt egyterű. Az Európában gyakorlatilag ismeretlen típus alig több mint 4 méteres hosszával, 1,69 méteres szélességével és 1,535 méteres magasságával a Yaris Verso és a Corolla Verso közti résbe illeszkedik. Az autó a modellfrissítés során az újabb európai típusokhoz hasonlóan változott meg: az első és a hátsó lámpa a Corollát illetve az új Avensist juttathatja a szemlélő eszébe. Ami viszont változatlan maradt, az a Raum szögletessége. A praktikus dobozforma igen népszerű a japán vásárlók körében - erről tanúskodik egyebek közt a Suzuki és a Daihatsu néhány Európában is forgalmazott típusa - nem csoda, ha a Toyotánál sem változtattak rajta. Emellett az új típuson is megmaradt az ebben a kategóriában meglehetősen ritka megoldásnak számító hátsó tolóajtó.

 
   
   

A Raum egyféle, 1,5 literes négyhengeres motorral és négysebességes automataváltóval kapható Japánban, viszont van két- és négykerék-hajtású változata is. A típus egyik érdekessége, hogy néhány alkatrésze - így többek közt a csomagtartó padlója - cukornád és kukorica alapanyagú műanyagból készült. A megújult Raumból évente kb. 50.000 példány készül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.