2002 gyenge év volt a Subaru számára

2003.05.19. 16:02

 
   
   

Hat éve nem volt ilyen alacsony a Subaru nyeresége. A japán autógyártók szokásához híven a Fuji Heavy Industries, a Subaru anyavállalata is március 31-ével zárta le a 2002-es pénzügyi évet. A cég ebben az időszakban 580 millió dollár üzemi nyereséget ért el, ami mintegy 24 %-kal alacsonyabb a tavalyinál. A gyengébb eredményeket elsősorban az amerikai és a japán piac gyengélkedésével, valamint a dollár alacsony árfolyamával magyarázza a Fuji vezetése, amelyet az összes, külföldről az Egyesült Államokba szállító autógyártó megszenvedett tavaly. Az idei évre szóló előrejelzések sem túl rózsásak: a legfontosabb piacnak számító Egyesült Államokban a Subaru az idén nem mutat be új típust, így az eladások növelésének egyetlen módja az árengedmények növelése, ami viszont épp a nyereséget csökkenti jelentős mértékben. A fellendülést a Legacy amerikai bemutatásától várják, ám az új modell bemutatásának hatása a tetemes bevezetési költségek miatt legkorábban a 2004-es pénzügyi évben válhat érzékelhetővé.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.