Itt az új Subaru Legacy

2003.05.23. 14:23

 
   
   

Ma mutatták be Japánban a Subaru új nagykocsiját. Az új modell Európába valamikor az idén ősszel érkezik, így egyelőre elég kevés konkrétumot árultak el az autóról. Annyi biztosnak látszik, hogy a Legacy háromféle benzines boxermotorral kerül forgalomba: a két négyhengeres 2 illetve 2,5 literes, a csúcsmodellbe pedig 3 literes hathengeres kerül, az azonban még kétséges, hogy Európában is forgalmazzák-e négyhengeres turbómotorral.

 
   
   

A meglepetés azonban nem is ez, hiszen az autó műszaki tartalmának szinte minden részletével találkozhattunk a cég valamely korábbi modelljében, hanem a karosszéria: a formaterv egyes részleteiben ugyan emlékeztet a korábbi modellre, így megmaradt a limuzin leghátsó oldalablakának jellegzetes formája és a hűtőmaszk jellege, de az összhatás jóval határozottabb lett, hála a gyakrabban alkalmazott éleknek, a néhol szögletesebb vonásoknak. De annak ellenére, hogy az új Legacy-n nyoma sincs az elődjére, vagy éppen az Imprezára jellemző formai bizonytalanságoknak, mégsem lett határozottabb egyéniség, mivel sok szempontból emlékeztet a konkurens japán márkák egyes modelljeire.

 
   
   

Az új Legacy-t elődjéhez hasonlóan három változatban gyártják majd: lesz belőle kombi, limuzin és terep-kombi Outback néven. Az előbbi két változatot mindhárom motorral kínálja majd a gyár, míg az Outback csak a két nagyobbikkal lesz elérhető. Ötsebessége automataváltóval is rendelhető lesz a típus, sőt, a hathengereshez nem is rendelhető más. A becslések szerint annak ellenére, hogy a Legacy szélesebb, hosszabb, és sok tekintetben - például a belső tér kialakítását tekintve - sokkal igényesebb lett, az ára nem lesz sokkal magasabb, viszont a felszereltségi lista számos ponton bővül.