Újabb Penske győzelem az Indy 500-on

2003.05.27. 09:46

 
   
    A befutó...

A tavalyi és tavalyelőtti győztes, Helio Castroneves 0,299 másodperccel maradt le csapattársa, Gil de Ferran mögött. Ez volt az 500 mérföldes verseny hosszú történetének legszorosabb befutója, sőt, az 1,247 másodperccel de Ferran után befutó harmadik Tony Kanaan jóvoltából a legszorosabb hármas befutó rekordja is megdőlt. Az új rekord annak köszönhető, hogy a mezőny hat körrel a verseny vége előtt két - szerencsére áldozatok nélküli - baleset miatt még a biztonsági autó mögött sorakozott, így az első helyért öldöklő csata folyt az utolsó pillanatig.

 
   
  ...és a győztes.  

A verseny sebességére jellemző adat, hogy a Safety Car többszöri szereplése ellenére a győztes 251 km/h-s átlagot futott a több mint három órás verseny folyamán. Az idei volt a Penske csapat harmadik folytonos győzelme az Indianapolis 500-on, azaz Juan Pablo Montoya 2000-es győzelme óta senki nem verte meg a Marlboro színeibe öltöztetett autókat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.