Így találkoztak a Nissanok

2003.05.28. 10:33

A múlt hétvégén tartott Nissan találkozó beharangozóját sajnos elmulasztottuk közzétenni híreink között. Kárpótlásképpen álljon itt az eseményről készült beszámoló, amelyet a Nissan Fan Klub egyik lelkes tagja küldött el nekünk.

 
   
   

2003. május 24-én délelőtt 10 órai kezdéssel került megrendezésre a második magyarországi Nissan találkozó. A helyszínt Németh Tihamér (Hagakure) segítségével sikerült a K-Sped munkatársaival leegyeztetni, akinek ezúton is köszönjük a segítségét. A találkozóra az ország különböző pontjairól érkeztek a Nissanosok (pl. a szlalomversenyhez a bólyákat Péter Balázs - 200SX - hozta Mohácsról). A regisztrációt követően mindenki egy kis csomagot és rajtszámot kapott. Igen sokféle típusú Nissan érkezett, két gyönyörűen felújított és karbantartott 280ZX, egy 300ZX, egy 200SX, és a hétköznapi típusokból - Micra, Almera, Primera - is láthattunk jó néhány szemet gyönyörködtető példányt.

A szlalompályát mindenki kipróbálhatta még a verseny előtt, mert a kijelölt pálya bizony még a rutinos versenyzőket is néha megtréfálta, amiért a versenyen súlyos büntető másodpercek jártak. 11 órakor elkezdődött a szlalomverseny, ami főleg a sportkocsik futásánál igen látványosra sikeredett.

A Nissan szépségversenyre minden autó automatikusan benevezett a regisztráció alkalmával. A pontozást a K-Sped kollégái végezték, így biztosíthattuk az eredmény függetlenségét. A győztes egy gyönyörű fekete N15-ös Almera GTI lett.

Volt még "Ki tud többet a Nissanról?" totó, amely kérdései bizony próbára tették az igazi Nissanosokat is. Fél 2 körül megérkezett Kis Sándor és Ceglédi Péter, akik a versenyautójuk marokkói világbajnokságra való felkészítését félbeszakítva ellátogattak a találkozóra, ahol mindenki kérdezhetett Tőlük az idei Párizs-Dakarral kapcsolatban és aki kért, kapott egy dedikált Dakaros plakátot is.

Az egész napra jellemző kánikulai meleget enyhítendő a szerelőcsarnokban egész nap frissítő italok és főtt virsli várta a kitikkadt és megéhezett résztvevőket. Nagy népszerűségnek örvendtek a tesztautók is (új Micra, Almera, Primera, Terrano II, Patrol, PickUp), amelyek a nap folyamán nem sokat "pihentek".

A nap végére már csak a versenyszámok eredményeinek kihirdetése és a győztesek megjutalmazása maradt. Az egyes versenyszámok első helyezettjei és az összetett verseny első három helyezettje értékes Nissanos ajándékot illetve serleget kaptak.