Mégis túlélhet a Matra?

2003.05.29. 14:36

 
   
   

A gyár a mai nappal bezárt, a név azonban tovább élhet. A francia karosszériaépítő cég, amely a legutóbbi időkig buszlimuzinok gyártásával foglalkozott, a gyártelep bezárásával korábbi formájában megszűnik ugyan létezni, de a tervezőrészleg iránt állítólag több vásárló is érdeklődik.

A Matra évek óta eladó: a Legardére csoport már 2000-ben is meg akart szabadulni a többi tevékenységéhez egyre kevésbé illeszkedő autógyártó üzletágtól, de nem akadt vásárló, mivel már akkor is köztudott volt, hogy a cég hamarosan elveszíti utolsó nagyszabású megrendelését. Ekkor még megpróbálkoztak önálló, jogosítvány nélkül vezethető kisautók kifejlesztésével, de ez sem hozta meg a várt érdeklődést. Végül a tulajdonos a gyártókapacitás megszüntetése mellett döntött, azonban az évtizedek alatt felhalmozódott tapasztalatok értékessé teszik a tervezési részleget, amelyre állítólag több vevő is jelentkezett. A tárgyalások még folynak, így még nem lehet tudni, hogy az új tulajdonos megtartja-e a patinás márkanevet, de még van remény...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.