Eltűnik a Grand Am a Pontiac kínálatából

2003.05.29. 17:03

 
   
   

Robert Lutz tovább keveri a kártyákat: most egy megszokott típusnevet torpedózott meg. A GM típusfejlesztésért felelős vezetője szerint ugyanis az 1973 óta használt Grand Am név nem illik a márka új, sportos arculatába. Igaz ami igaz, a jelenlegi Grand Am meglehetősen konzervatív külsejű családi autó, amelyet viszonylag kis teljesítményű négyhengeres motorral is készítenek, az utódmodell viszont - Lutz szavaival élve - egy új kor hajnalát jelzi a Pontiacnál. Az újdonság, amelyet 2004-ben mutatnak majd be, állítólag a szubjektíve izgalmas formájú G6 tanulmányra hasonlít majd, és ugyanarra az Epsilon jelű padlólemezre épül majd, mint az Opel Vectra vagy a Saab 9 3-as. Belső források szerint az autó által nyújtott vezetési élményt is igyekszenek amerikai mércével szélsőségesen sportosra venni, a futómű hangolásához a Saab segítségét is igénybe veszik. Emellett az autót csak hathengeres motorokkal kínálják majd, és elérhető lesz négykerék-hajtással, sőt, talán még kézi kapcsolású váltóval is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.