Októberben érkezik a Carrera 4S kabrióváltozata

2003.05.30. 13:08

 
   
   

Kicsit furcsa a kabrió modell időzítése, hiszen Európa nagy részén október környékén már véget ér a kabriós szezon, de ettől függetlenül nagy sikerre számíthat a Carrera 320 lóerős, négykerék-hajtású változatának nyitható tetejű verziója, hiszen a 3,6 literes hathengeres motor a szakirodalom szerint minden úton megállja helyét, legyen szó vad kanyargásról vagy akár egy autópályán tiltásig kiforgatott gyorsításról.
Az autó megkapta a Porsche szokásos PSM menetstabilitási rendszerét, mely a négykerék-hajtással együttműködve még a gyakorlatlan lóerő-huszárok számára is biztonságossá teszi az autót.
A Carrera teteje kiváló minőségű textilből készül, és akár menet közben is nyitható-zárható egészen 50 km/h sebességig, egyetlen gombnyomásra. A művelet körülbelül 20 másodpercet vesz igénybe. Megmarad a zárt verzió jellegzetes csíklámpája hátul, az autó hátsó szárnya pedig 6 centiméterrel szélesebb, mint a sima 911 Carrera-é.


 
   
   

Csukott tetővel az autó nulláról százas tempóra gyorsulása - 5,3 sec - mindössze két tizedmásodperccel marad el a zárt változattól, de az elérhető végsebessége ugyanúgy 280 km/h, mint a 70 kg-mal könnyebb kupé esetében.
A fékrendszer a 911 Turbóból származik, 330 mm-es belső hűtésű féktárcsák segítenek a teljesítmény kiautózhatóságában, de kívánságra a Porsche különleges kerámia-kompozit anyagból készült fékei is felkerülhetnek, akárcsak a Turbo esetében. A 18 collos felniken elöl 225/40, hátul 295/30-as gumik feszülnek.
A Carrera 4S Cabriolet 99.792 eurós, adókkal terhelt németországi eladási ára magában foglalja a metálfényezést, a teljes bőrözésű belsőt, a szélfogó rácsot és egy keménytetőt.