Új Mercedes C-osztály 2006-ra?

2003.06.06. 10:23

 
   
   

Állítólag egy évvel előrehozták a legkisebb Mercedes limuzin bemutatójának dátumát. A Mercedesnél attól tartanak, hogy a 2005-ben bemutatkozó következő hármas BMW behozhatatlan előnyre tenne szert a jelenlegi C-osztállyal szemben, amely már most sem szerepel valami fényesen.

A W204 jelű közvetkező sorozat előreláthatólag három területen is jelentős előrelépést hoz: egyrészt új, zömmel alumíniumból készült futóművet kap, amellyel az autó vezethetőségét próbálják tovább javítani, másrészt nagyobb lesz a tengelytáv, ami az utastér helykínálatára lesz pozitív hatással, és végül az autó formatervét is sokkal merészebbre szabják. Az új forma a jelenlegi elképzelések szerint az E-osztály dinamikus vonalait örökli.

 
   
   

Megszabadul a jelenleg használt széles blokk-fényszóróktól, helyettük a Vision GST tanulmányról már ismert keskeny, szilvamag-formájú egységeket kapja meg, amelyeket állítólag kanyarba bevilágító funkcióval is felvérteznek. A motorválasztékról egyelőre nemigen tudunk pontosabb adatokat, de várhatóan csupa közvetlen befecskendezéses benzinmotorokból és modern, részecskeszűrős dízelmotorokból áll majd.

A 2006-os megújulás előtt azonban lesz még egy modellfrissítés, amelytől az eladások fellendülését várhatja a Mercedes: a 2004 elejére várható fészlift a külsőn csak apró módosításokat jelent, de az autó belső terét előreláthatólag alaposan átdolgozzák: jobb minőségű anyagokkal és új műszerfallal találkozhatunk a C-osztályban.