Késik a Nissan GT-R

2003.06.06. 12:24

 
   
   

Mégsem mutatkozik be ősszel a japánok új sportkupéja. Korábbi értesüléseink szerint az autónak az idei Tokyo Motor Show keretei közt kellett volna bemutatkoznia, de a legújabb hírek több hónapos lemaradásról szólnak. Persze mindez nem tekinthető hivatalos információnak, hiszen a Nissan első embere, Carlos Ghosn eddig csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy dolgoznak a GT-R szériaváltozatán. Az autó állítólag nagyon hasonlít majd a csaknem két éve bemutatott tanulmányautó-változatra , csak néhány részletmegoldáson változtatnak, így egyszerűbben gyártható lámpatesteket és hagyományosabb kialakítású első lökhárítót kap az autó. Az alkalmazott motorról is bizonytalan információkat kaptunk: ezek szerint egy V6-os és egy V8-as motort is kipróbáltak a mérnökök, de hogy végül melyiket választották, azt még nem tudni. Abban viszont egységesek a híradások, hogy a motor teljesítménye messze magasabb lesz, mint az önként vállalt 280 lóerős korlát: a legtöbben 400 lóerő körüli értéket emlegetnek. A késés miatt a bemutatóra legkorábban 2004 elején kerülhet sor, de az is elképzelhető, hogy még többet kell várnunk a Nissan legerősebb típusára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.