Két Renault Twingo változat készül?

2003.06.19. 15:00

 
   
   

A jelenlegi modellel jellegében megegyező háromajtós mellett állítólag egy apró egyterűt is bemutat a Renault. Ez utóbbi típust, amelyet jelenleg Twingospace néven emleget a szaksajtó, a Fiat Gingo, a Suzuki WagonR+/Opel Agila páros és a hamarosan megjelenő, a hírek szerint szintén egyterű-jellegű Peugeot 107-es ellenfelének szánja a francia gyártó.

A hírek szerint a háromajtós változatnál mitegy 25 cm-el hosszabb jármű hasonló stílusban készül majd, mint a Mégane, a Vel Satis vagy a kérészéletű Avantime. A belső teret az Opel Meriváéhoz hasonlóan alakítják ki, azaz szűkös ötszemélyesből pillanatok alatt át lehet majd alakítani kényelmes négyszemélyessé. A hátsó ülések állítólag hosszirányban is állíthatók lesznek, hogy szükség esetén megnövelhető legyen a lábtér vagy a csomagtér mérete.

 
   
   

Úgy tudjuk, hogy a Twingo nem csak a karosszériaváltozatok terén bővül igazi családdá: a kiszivárgott információk legalább háromféle motorváltozatról szólnak: biztosan lesz egy 75 lóerős 1,2 literes és egy 1,4 literes 98 lóerős benzines, valamint az 1,5 literes dízelmotor változatai többféle teljesítménnyel, de egyesek szerint egy Nissan által fejlesztett egyliteres és egy 1,6 literes benzinmotor beépítésére is van esély.

A Twingo közvetlen utódja és a Twingospace egyaránt 2004 elejére várható, a forgalmazás pedig legkorábban a jövő nyár folyamán indulhat.