Többezer lóerő és kilowatt Tökölön

2003.06.20. 14:55

 
   
   

A Tököli repülőtér idén feliratkozott a gyorsulási versenyek kedvelt pályái közé. Az autósok és a motorosok is itt radírozzák az aszfaltot, mióta a Hungaroring átépítése miatt kiszorultak a mogyoródi pályáról.
Augusztus 1-3. között itt rendezik meg az EHRA (European Hot Rod Association) első gyorsulási bemutatóját. Az európai versenycsapatok mellett egy amerikai brigád is bejelentette részvételi szándékát, Tom Nixon pilótával a kormánynál. Funny Car, Top Fuel, Pro Stock és Pro Stock Bike járművek összesen 9 kategóriákban küzdenek meg egymással.
A POWERFEST azonban nem csak a sebességről és a lóerőkről szól. A versenyeket a nap végén koncertek zárják. A nagyszínpadon minden este 6 fellépő szórakoztatja majd a nagyérdeműt. Csak hogy a nagyokat említsem először Magyarországon itt lép fel a két helyes orosz kiscsaj, a t.A.T.u, eljön az ausztrál Dannii Minogue, és hogy az idősebb korosztály is érintve legyen itt lesz Tommy Lee, a Motley Crüe egykori tagja.
A koncerteket lézer show zárja, majd hajnalig tart a PowerTronics after party. További információkról, és a meglepetésvendégekről a későbbiekben beszámolunk.