Bővülhet a Jeep modellpalettája

2003.06.24. 11:50

 
   
   

Az AutoNews híre szerint a Jeepnél egy új csúcsmodell tervezése folyik, amely a Grand Cherokee következő generációjának alapjaira épül majd. Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy a Grand Cherokee még nagyobb és kényelmesebb változatáról van-e szó vagy egy jellegében eltérő járműről, de egyesek szerint az új modell a Mercedes GST -hez hasonló luxuskivitelű átmeneti jármű lesz, félúton egy gyors és elegáns kombi és egy hobbiterepjáró között. Az új modell a hírek szerint 2006-ban mutatkozhat be.

Addig azonban csaknem az összes ma létező Jeep modellt felújítják. A új típus alapját képező Grand Cherokee lesz az első a sorban, ezt a modellt a hírek szerint már 2004-ben láthatjuk valamelyik amerikai autókiállításon, ezt követi 2005-ben a Wrangler utódja és egy új, könnyű és olcsó Jeep, amely vagy a Willys2 vagy a Compass vonásait örökli.

 
   
   

Emellett állítólag a kínálat állandó része lesz a Scrambler, a Wrangler kisteherautó-változata. Az egyetlen ma is létező modell amely 2006-ban még gyártásban lesz, az valószínűleg a Cherokee/Liberty, ezen csak kisebb változtatásokat végeznek.

A Jeep jövőbeli modelljeiben a hírek szerint egyre kevesebb egyedi alkatrészt találunk majd: a Chrysler ugyanis megszünteti a Jeep saját fejlesztőrészlegének egy részét,, így a korábban itt tervezett alkatrészeket - például a cég saját motorjait - a Chrysler közös alkatrészraktárából pótolják. Így fordulhat elő, hogy a Grand Cherokee utódjában már a Chrysler Hemi V8-asát is megtalálhatjuk majd.