Hibrid sportgép a Hondától?

2003.07.02. 17:21

 
   
   

A japán gyártó állítólag a Civic Type-R benzin-elektromos változatát fejleszti. Kiszivárgott információk szerint a típus a jelenlegi Type-R modellhez hasonlóan 200 lóerő körüli teljesítményre volna képes, de a hajtóerő mintegy fele egy villanymotortól származna, amely csak szükség esetén - nagyobb gyorsításokkor és nagysebességű haladáskor - kapcsolódna be a hajtásba. A Honda IMA elnevezésű hajtásrendszere egyébként ugyanezen az elven működik, azaz az elektromos hajtás egyfajta ideiglenes teljesítménynövelő szerepet tölt be. A fejlesztés most állítólag a villanymotor és az akkumulátorok helyszükségletének és tömegének csökkentésére irányul, ami lehetővé tenné, hogy az egész rendszert bezsúfolják a Civic motorházteteje és csomagtartója alá anélkül, hogy az autó térkínálata vagy a menetteljesítményei jelentős csorbát szenvednének. A sportos hibridjármű állítólag 2007 környékén a következő generációs Civic bemutatójával nagyjából egy időben láthatna napvilágot, már ha sikerül megoldani a problémákat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.