EuroNCAP: jön a hatodik csillag

2003.07.04. 12:43

 
   
   

A tervek szerint kibővítik a független tesztprogram vizsgálati körét, így az értékeléshez szükség lesz egy hatodik csillagra is. Az EuroNCAP, azaz az Európai Újautó Értékelési Program eddig elsősorban az autók passzív biztonságát vizsgálta töréstesztek segítségével, ám az illetékesek szerint a jövőben az autók aktív biztonságát is vizsgálják majd. Így a jövőben teszteknek vetik alá az autók fékezési tulajdonságait, stabilitását, a világítás hatékonyságát, a láthatóságot, a vezethetőséget és a vezetőtér ergonómiáját is, mivel ezek a tényezők igen fontos szerepet játszanak egy-egy veszélyhelyzet túlélési esélyeinek növelésében. Az új szempontok valószínűleg a jelenlegi pontozási rendszer teljes átértékelését teszik szükségessé, így elképzelhető, hogy a jelenleg a legjobbnak számító ötcsillagos minősítés a jövőben kevesebb csillagot ér majd, de emellett mindenképp bevezetik a hatszintű osztályzást, amely árnyaltabb minősítést tesz lehetővé.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.