Ferrari visszahívás Amerikában

2003.07.04. 14:52

 
   
   

Szokatlan egy sportkocsigyártó esetében, de a Ferrarira is vonatkoznak a szabályok: egy NHTSA vizsgálat nyomán az olasz márka kénytelen visszahívni a 2000 decembere és 2002 márciusa közt gyártott és az Egyesült Államokban értékesített 550 Maranello, Barchetta és 456 típusú sportkocsikat. Az ok az olajhűtőhöz vezető csövek lehetséges szivárgása, amely a váltóolaj elfolyásához és a váltó besüléséhez vezethet. Ezt a hibát az NHTSA potenciális veszélyforrásnak ítélte, mivel a váltó megragadása nem csak óriási költséget jelent egy Ferrari esetében, de ha menet közben következik be, az súlyos, és ami még fontosabb, teljesen váratlan balesetet okozhat. Az amerikai visszahívás összesen 232 autót érint. Arról egyelőre nem tudni, hogy az európai típusokkal is előfordulhat-e hasonló probléma, de ha igen, akkor sem valószínű hogy a Ferrari nagydobra verné egy esetleges visszahívás tényét: az autógyártás felsőházában az ilyesmit sokkal diszkrétebben illik elintézni...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.