Újabb kémfotók a Ferrari új túrakocsijáról

2003.07.07. 11:11

 
   
   

Ezúttal kevésbé álcázták az új négyülésest, mint a korábbi tesztelések alkalmával , így a Pininfarina alkotta formaterv átsejlik a fekete fólián. Ahogy a korábbi fotókból sejteni lehetett, a 456GT jellegzetes fülkéjét a Maranello típusokhoz hasonlóan dolgozták át: bár a részletek továbbra is rejtve maradnak, az összhatás jóval nyúlánkabb, karcsúbb mint az elődmodell esetében. A kérdésben, hogyan hívják majd az autót, elég nagy a zűrzavar: a legtöbben 460-asként emlegetik, de hallottunk olyan híreket is, hogy az autó típusszáma 499, 500 vagy 599 lesz. A sorozatszámhoz csatlakozó városnév sokak szerint Bologna, de a Ferrarinak van miből válogatnia: Észak-Olaszország tele van híres kisvárosokkal. Amiben viszont mindenki egyetért, hogy az új modellbe az Enzo hatliteres V12-es motorjának kevésbé kihegyezett, kb. 550 lóerős motorja kerül majd.

 
   
   

További újdonság, hogy az autót a Modenában alkalmazotthoz hasonló alumínium-méhsejt panelekből összeállított vázra építik majd, amely a korábbinál jóval könnyebbé teheti az autót. A bemutató időpontjával kapcsolatban megint csak eltérnek a vélemények: egyesek szerint már az idén ősszel, Frankfurtban vagy Tokióban látható lesz az autó, mások viszont úgy vélekednek, hogy a legfontosabb piacnak számító Egyesült Államokban, a Detroit Motor Show-n láthatjuk majd először az új Ferrari túrakocsit jövő januárban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.