Az VW az MAN után érdeklődik?

2003.07.08. 10:28

 
   
   

A Reuters híre szerint a német autógyártó tárgyalásokat kezdett az MAN-nel és annak legfontosabb tulajdonosával, az Allianz biztosítótársasággal a teherautó- és buszgyártó üzletág megvásárlásáról. Állítólag a tárgyalások már előrehaladott állapotban vannak, de az év vége előtt biztosan nem várható megállapodás a felek között. A hír azért is érdekes, mert a VW már most is 18 %-os részesedést és 34 % értékű szavazati jogot birtokol a Scaniában, amelynek fő tulajdonosa ugyan a Volvo, de egy korábbi trösztellenes döntés miatt a svéd óriásnak el kell adnia meglévő 45 %-át a Scaniában. Így a VW elméletben jóval egyszerűbben juthatna hozzá egy nagy teherautó-gyártó részvénytöbbségéhez, mint az MAN felvásárlásával. Egyes találgatások szerint a VW első embere, Bernd Pischetsrieder három résztvevős együttműködésre készül, amelyben a VW, az MAN és a Scania is érintett lenne. Hogy a fenti hírekből mi igaz, azt egyelőre nem tudjuk, de az év végéig minden kiderül, addigra ugyanis a Volvo mindenképp eladja a Scania részvényeit, és ennek kapcsán valószínűleg kiderül majd, hogy mi a VW üzleti stratégiája a nagy haszonjárművek piacával kapcsolatban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.