Az idén is a Nissan gyára a legtermelékenyebb

2003.07.08. 12:47

 
   
   

Hetedik éve őrzi elsőségét az angliai gyáregység, ahol a Nissan Micra, Almera és Primera típusokat készít. A World Market Research Centre rendes éves felmérése szerint a Sunderlandban működő gyár 2002-ben már elérte a 99 autó/dolgozó szintet, azaz a mutató tovább növekedett a 2001-re vonatkozó eredmények közzététele óta, amikor ugyanez a szám még csak 95 autó/dolgozó volt. A Nissan brit gyárát először 1996-ban választották Európa legtermelékenyebb gyárának, de akkor még elég volt a cím eléréséhez 73 autó/dolgozó. Jellemző egyébként a Nissan munkaszervezési módszereinek hatékonyságára, hogy az amerikai gyárak közül is egy Nissan üzem a legtermelékenyebb immár nyolc éve. A brit üzemben, ahol nemrég kezdték meg az új Micra gyártását, a tavalyi évben összesen 297.719 autó készült, a termelés 1986-os megkezdése óta pedig több mint 3,3 millió autót készítettek ezen a helyszínen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.