Kémfotók az új Mercedes M-osztályról

2003.07.08. 13:49

 
   
   

Nagysebességű tesztelés közben készültek a fotók az új Mercedes terepjáró első próbapéldányairól. Ahogy az a fejlesztés ilyen korai szakaszában szokásos, az autó felületének legnagyobb részét álcaponyva takarja, és ezt alulról még ki is támasztották, hogy nehogy az autóra tapadjon és túl sokat áruljon el a végleges formáról. Így csak spekulálhatunk, hogy mi is van a ponyva alatt. Abból, hogy a le nem takart részek mennyire hasonlítanak a jelenlegi modellre, megkockáztatjuk, hogy a tetővonalat és az első szélvédők környékét szinte változatlanul hagyják, de a többi részlet a hírek szerint jelentős változáson megy keresztül. A típus már nem létra-alvázas lesz, mint a jelenlegi M-osztály, hanem önhordó karosszériát kap, ami egyrészt komoly súlymegtakarítást jelent, másrészt egyszerűsíti az autó gyártását.

 
   
   

A típusba emellett állítólag olyan megoldások is bekerülnek, mint az elektronikus fékpedál, amely az SL-ben mutatkozott be korábban, vagy az extraként megrendelhető elektronikusan vezérelt légrugózás. A hírek szerint a végleges változat bemutatására még legalább egy évet várnunk kell: a becslések szerint a típus legkorábban 2004 második felében mutatkozhat be a nagyközönségnek, a forgalmazás pedig 2004 legvégén vagy 2005 elején indulhat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.