Közel a Jaguar X-type R bemutatója

2003.07.09. 15:37

 
   
   

A fotók állítólag az X-type legerősebb változatát ábrázolják tesztelés közben, amelyet a brit márka speciális járművekre szakosodott részlege, az SVO fejleszt. E körül a változat körül az utóbbi időszakban nagy a csend, de a legtöbb forrásunk szerint vagy még az idén, vagy a jövő év legelején bemutatkozik a szériaérett változat. A hírek szerint az autóba a jól ismert 3 literes V6-os motor feltöltős, 330 lóerős kivitele kerül, amellyel a legmérgesebb kismacska akár a BMW M3-ast is átugorhatja.

 
   
   

Úgy tudjuk, hogy a típusváltozat pályafutásának első éveiben elsősorban Európában lesz elérhető, a Japánba és az Egyesült Államokba szánt változatait csak később kezdik el gyártani. Az X-Type az idén egyébként is újra a figyelem középpontjába kerül, hiszen amellett, hogy módosították az autó karosszériáját, megjelenik a dízel-változat, és várhatóan a kombi is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.