Második motor a Lotus Elise-nek

2003.07.10. 16:10

 
   
   

Nem felváltják, hanem kiegészítik a Lotusnál használt Rover motort. Már régóta hallhatunk pletykákat arról, hogy a kivételesen könnyű 1,8 literes K sorozatú motort, amely ráadásul háromféle teljesítménnyel - 120, 135 és 160 lóerő - is a Lotus rendelkezésére áll, egy új egység váltaná fel, amely megfelel a jövőben bevezetésre kerülő szigorúbb amerikai környezetvédelmi normáknak is. A Lotusnál azonban megelégelték a szóbeszédet: a minap bejelentették, hogy a Rover motor marad, és csupán az Amerikába szánt modellváltozatok kaphatnak majd új erőforrást. Arról egyelőre csak találgatásokat ismerünk, hogy a második motor honnan származik majd: egyesek szerint a Toyota 1,8 literes 192 lóerős négyhengerese, vagy a Camry hasonló teljesítményű V6-osa kerülhet a Lotusokba, mások szerint az Opel kétliteres 200 lóerős turbómotorjával szerelik fel a jövő Elise-eit.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.