A Toyota a legmegbízhatóbb Németországban

2003.07.14. 13:07

 
   
   

Tarolt a Toyota a J.D. Power 2003-as németországi felmérésén: hét járműkategóriából ötben az első helyen végzett, és összesítésben is a legjobb minősítést érte el.
A J.D. Power and Associates már másodszorra vizsgálta Németországban az autóvásárlók elégedettségi indexét. 2003-ban 18.808 gépkocsi-tulajdonossal értékeltették autójukat, a márkakereskedői szolgáltatást, valamint a vásárlástól számított két év alatt felmerülő fenntartási költségeket. Négy eltérő jelentőséggel figyelembe vett területből áll a felmérés: minőség és megbízhatóság (30%), a jármű vonzereje (25%), elégedettség a szolgáltatásokkal (23%) és fenntartási költségek (22%).
Az összesítés szerint a Toyota a német autósok legkedveltebb autója. A márka a lehetséges 1000-ből 841 pontot ért el. Az autóipar egészére vetített átlag 781 pont.
A kategóriánkénti összevetésben is szépen arattak a Toyoták, a kisautók között a Yaris végzett az első helyen, míg az alsó- és felső-középkategória legmegbízhatóbbjai a Toyota Corolla, illetve az Avensis. Az Európában kategóriájában piacvezető eladásokkal büszkélkedő Toyota RAV4 kategóriája élén végzett, míg a Toyota Celica az egész felmérés legnagyobb előnyével (46 pont különbséggel) nyerte a sport-kategóriát.