Nem lesz több új régi-Bogár

2003.07.14. 13:42

 
   
   

Egy legenda véget ért: Mexikóban is végleg leálltak a régi stílusú bogárhátú Volkswagen gyártásával. A legtöbb helyen már a 90-es években befejezték a típus gyártását, de a puebla-i gyár kitartott, mivel Mexikóban rengeteg bogarat használtak a taxisok. Egy új közlekedésrendészeti rendelet nyomán azonban ennek is vége, mivel az új szabályozás értelmében mostantól csak négyajtós autók használhatók taxiként.
Az első Bogarak majd 70 éve kerültek utcára, és szinte kiszámolhatatlan, hogy azóta hány millió példány készült a számtalan különböző motorizáltsággal, karosszériaváltozatban és felszereltségben épített népautóból.
Az 1998-as New Beetle piacra jöttével ismét megemelkedett kissé a Bogár iránt érdeklődők száma, de a Golf alapú új jövevény magas ára miatt nem igazán hozott áttörést.
A Totalcar Kultuszautókat Temető Albizottsága csendes főhajtással adózik a nagymúltú farmotoros szerkezet dicső emlékének.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.