Költözik a Volkswagen?

2003.07.16. 13:56

 
   
   

Nem, de augusztus végétől hat héten át a gyárlátogatásra indulók ne Wolfsburgban keressék az üzemet.
A polgármester, Rolf Schnellecke ugyanis tegnap bejelentette, hogy nyár végén, az ötödik generációs Golf bemutatásának tiszteletére egy időre Golfsburgra változtatják a város nevét.
"A Golf sikere miatt élnek itt az emberek. Ezt a gesztust azért tesszük, hogy kihangsúlyozzuk partneri viszonyunk fontosságát a Volkswagennel és az új Golffal.
A város nevét jelző táblákon és a hivatalos iratokon a W betűt egy G matricával takarják le másfél hónapon keresztül. A város 125.000 lakójából 50.000-en dolgoznak a Volkswagen gyárban, amit még 1938-ban alapítottak Adolf Hitler parancsára, aki tervbe vette, hogy minden német családot autóval lát el.
A lassan 30 éves modell ötödik generációs változata ősszel érkezik, és a vállalat reményei szerint ismét fellendíti a Golf mostanában lefelé tendáló eladási számait.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.