Technikai részletek az új Ferrariról

2003.07.16. 16:12

 
   
   

A skiccek kiadását követő pozitív sajtóvisszhangon felbuzdulva pár további részletet szivárogtatott ki a Ferrari készülőben lévő új 2+2 üléses autójáról, bár a típus nevét még mindig nem árulták el.
Az autó vázszerkezete és a karosszériaelemek alumíniumból készülnek. Ez a megoldás remekül bevált a Modena 360 esetében is, az erős, de könnyű anyag alkalmazásával jelentősen javítható az autó gyorsulása, fékezése, kanyarstabilitása.
Az első tengely síkja mögé építik be az 540 lóerős V12-es motort, amely a négyszemélyes Ferrarit 300 km/h-s sebességig képes gyorsítani. A váltó és a differenciálmű az autó hátsó tengelyéhez kapcsolódik, ily módon ideálissá válik a súlyelosztás, és könnyedén kialakítható a négy személy részére kényelmes utascella. A csomagtér is jóval nagyobb lesz, mint a jelenlegi négyüléses, a 456 M esetében.
Mint azt már korábban jeleztük, az autót a Detroit Motor Show-n láthatja először élőben a nagyközönség.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.