Ford Crown Victoria: továbbra is kereszttűzben

2003.07.17. 14:04

 
   
   

A Totalcar olvasói már hallhattak a fenti modellt korábban ért vádakról: hátulról történő nagysebességű ütközésnél a Ford benzintankja szivárogni kezdhet; a statisztikák szerint eddig 12 haláleset történt a szivárgó benzin belobbanása miatt az Egyesült Államokban.
A Ford kitartóan tagadta a vádakat, mégis kidolgozott egy védőlemezt Trunk Packs néven, amely elvileg a tartály védelmét szolgálná.
A dallasi rendőrök azonban már minden bizonnyal elvesztették bizalmukat a típussal szemben, mivel egy független szervezetet kértek fel a pajzs tesztelésére. A két, 120 km/h-nál elvégzett ütközés nemhogy nem igazolta a Ford Trunk Packs alkalmasságát a feladatra, még az is kiderült, hogy a takarólemez rontott a helyzeten. A pajzzsal szerelt autó tankjából 29 liter üzemanyag folyt el, ami a pajzs nélküli 1,2 literéhez viszonyítva katasztrofális eredmény.
A Ford egyik szóvivője annyit nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy a pajzs rendeltetésszerűen működik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.