Az autó neve Betsy

2003.07.17. 16:31

 
   
   

Mi tagadás, gyakorta hallhatjuk, amint autóstársaink valamilyen bugyuta névvel illetik autójukat. Az Egyesült Államokban sincs ez másképp, csak ott ezen még keresni is lehet.
Versenyt hirdetett ugyanis a PrecisionTune autóalkatrész-kereskedő cég a dicső "legjobb autós becenév" kategóriában. A győztes nevek meglepően ostobák, sőt némi korrupcióra is lehet gyanakodni, hiszen az 500 dolláros fődíjat érő "Rose Red" (rózsavörös) névhez egy, a PrecisionTune-t magasztaló ódát is mellékeltek.
Az egyetlen nyilvánosságra került szellemes megfejtés Connie Celica (a hazánkban leginkább samponreklámból ismert színésznőre utalva) mellett olyan egyszerű megoldásokért is járt ötven dollár, mint a DuckDuck (kacsakacsa), DangerRanger (veszélyjárőr), vagy Blue Flame (kék láng). A Totalcar házi autó elnevezője, kedvenc postásunk bármikor lepipálja ezeket, emlékezzünk csak (a teljesség igénye nélkül) a tollából Kis Hercig címmel megjelent Rover 25 tesztre.
A további beérkezett eredmények értékelése is elég elkeserítő. A leggyakoribb autónév a Betsy, ezt követi a szintén hangzatos Baby. A szavazók 21 %-a emberi neveket alkalmaz, míg 14 %-uk az autó színét kombinálja az elnevezésbe.

A képünkön látható autó neve NEM Betsy.