Megerősödik a Leon Cupra R

2003.07.21. 15:09

 
   
   

A Seat hatalmas sikereket aratott eddig is a Leon Cupra R változatával, most pedig még gyorsabbá varázsolja a csúcsmodellt. Az új változat orrába beszerelték a győri 1,8-as turbómotor 225 lóerős verzióját, azaz kereken 15 lóval lett erősebb az autó. Ezzel a Leon Cupra R lett minden idők legsportosabb, legerősebb és leggyorsabb sorozatban gyártott Seatja.
A 210 lóerős verzió 2002 tavaszán látott napvilágot, ekkor az első évre 850 modellel számolt a spanyol gyár. A siker és az érdeklődés azonban akkora volt, hogy az év végéig a Seat Sportnak jelentősen meg kellett emelnie a termelést, és így év végéig 1550 példány készült, amiből 500-at azonnal elvittek a korábban leadott megrendelések fejében. Ezek a számok az eredeti várakozáshoz képest 84 százalékkal magasabb keresletet mutatnak, ami igazolja, hogy a vásárlók vevők a Seat sportmodelljeire.
A 15 lóerős teljesítménytöbblettől a Leon Cupra R most már könnyedén szalad 240 km/h felett is, 0-100-as gyorsulása pedig hét másodperc alá csökkent. Az autó külsejét nem érintették a motortérben történt változások.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.