Mitsubishi bemutatók Frankfurtban

2003.07.22. 14:41

 
   
   

Mai közleményében a Mitsubishi felfedte, milyen modellekkel készül elkápráztatni a frankfurti közönséget.
Elsőként itt lesz új MPV-jük, a Grandis európai bemutatója. A teljesen ehhez az autóhoz kialakított padlólemezre épülő hétszemélyes buszlimuzin 2004 első félévében kerülhet az európai piacra.
Itt mutatkozik be az egyszerűen csak i névre hallgató kompakt-egyterű tanulmány, melynek törésállóságára különleges hangsúlyt fektettek. A könnyű testet egy egyliteres MIVEC motor hajtja, mely egy CVT váltóhoz kapcsolódik, és ezáltal rendkívül takarékos. A motort alapjáraton kikapcsoló funkció tovább javítja a hajtáslánc gazdaságosságát.

 
   
   

A fenti két modellen kívül további európai premierek is várhatóak, mégpedig a Lancer család új variánsai érkeznek kontinensünkre. Elsőként a Lancer Station Wagon, egy remek vezetési élményt nyújtó sportos kombi, melynek legexkluzívabb képviselője a kétliteres sportváltozat, ültetett karosszériával, feszesebb felfüggesztéssel, 16"-os kerekekkel, valamint MOMO sportkormánnyal és különleges ülésekkel.
És végre előkerül sok autórajongó egyik legvágyottabb típusa, a versenypályákról mindenki számára ismert Lancer Evolution VIII-as változata. A csodagép 2004 első negyedétől lesz megvásárolható - történetének során először hivatalos európai homologizációval és a gyártó garanciájával - az európai márkakereskedőktől.